Kul med Kahoot

Tävlingar och quiz har alltid varit kul, men med hjälp av digitala verktyg blir det ännu roligare. Att göra en Kahoot är förhållandevis enkelt. Gå in och skapa ett konto på getkahoot.com och påta ihop ditt första quiz eller låna någon annans. Det är lite knepigare att ”få igång” quizen. Du behöver veta att du startar quizen med en enhet (t ex en dator) och på samma ställe du skapade den. Om du ska köra en Kahoot i helklass är det lämpligt att projicera bilden så att alla ser ordentligt. Det är nämligen bara där frågorna syns.

För att spela Kahoot behövs en annan enhet (dator, surfplatta eller mobil). Spelarna gör så här:

1. Gå in på kahoot.it
2. Knappa in koden (som spelledaren får från enhet ett)
3. Välj Nickname och gå med i spelet!

Frågorna kommer att visa sig på enhet ett (i exemplet ovan en dator) och eleverna knappar in svaren på sin enhet. Kahoot sköter poängräkningen och sammanställer resultaten. Du kan t.o.m. få ut data hur varje elev har svarat.

Så här såg det ut när Gäddgårdsskolan hade julavslutning. 200 elever spelade samma quiz samtidigt! Hur coolt och roligt som helst. Frågorna? Klurigheter om oss lärare, till exempel: Vem dansar folkdans? Vad gör läraren X helst på fritiden? Vem av lärarna är bäst på bordshockeyspel? Vilka språk kan läraren X?

Skärmavbild 2014-12-18 kl. 20.31.02

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s