Mobbning i 360

Det starkaste och mest användbara jag tar med mig hem i teknikväg från SETT-mässan är UR:s film Mobbning i 360. Jag fick möjligheten att testa den med Virtual Reality-glasögon och känslan var… läskig. Har du inte möjlighet att se filmen med VR-glasögon finns den som 360-film här:

Obehagskänslan var påtaglig och likaså maktlösheten. Precis som den utsatte i verkligheten saknar jag möjlighet att komma undan och kan bara sitta och ta emot. Jag försöker värja mig och sträcka ut armarna för att göra motstånd, men det är lönlöst. Attackerna är för många och hur jag än vrider huvudet finns det någon som trycker ned mig. Jag vet ju att det är en film, men det blir ändå starkt.

IMG_4053

Det är så starkt att jag några timmar senare har svårt att släppa upplevelsen. Vi vet att tusentals barn och ungdomar varje dag faller offer för mobbning. Gör vi verkligen vårt yttersta för att motverka och åtgärda alla former av kränkande behandling?

Det behövs inga dyra saker för att dina kollegor och elever ska kunna se filmen i 3D. För att testa detta behöver du en mobiltelefon, appen SVT 360 och VR-glasögon  (en annan modell finns här). Vill du ta del av hela programserien från UR finns den här: Mobbning – det handlar om dig

Annonser

4 comments

  1. Helene Carlsson

    På din fråga om vi gör vårt yttersta när det gäller att motverka och åtgärda mobbning kan jag tala om att jag en gång har gått till en rektor och påtalat att jag tycker att en elev är mobbad. Nej, sa rektorn. Jag kände mig maktlös och blev upprörd. Jag arbetar inte längre på den skolan.

    • fredrikarboga

      Hemskt när signaler från lärare, elever och vårdnadshavare inte tas på största allvar. Tyvärr är nog ditt fall inte på något sätt unikt. Därför är det otroligt viktigt att vi aldrig slutar prata om detta. Bra initiativ av UR som återigen aktualiserar frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s