Sommar och Vinter i P1

Sommar och Vinter i P1 - Lektionsidé för skolan

Många sommarprat är mediokra, en del dåliga och tråkiga, men en handfull varje år sticker ut. Dramaturgiskt skickligt uppbyggda med närvaro, känslor, genomtänkt språk och underliggande budskap som man funderar på efter lyssning. Prat med substans… som Carina Bergfeldts, Stina Wollters eller Katarina Wennstams. Prat som helt eller delvis går att använda på olika sätt i undervisningen, helt fristående, som underlag till olika skrivuppgifter eller i samband med bokläsning som textmöten. Vilka har du använt med framgång i undervisningen eller vilka tror du har tillräcklig kvalitet till både form och innehåll? Fyll gärna på i detta Googledokument!

  1. Helene Carlsson

    I år på 60-årsjubileumet 🎊🎉 har jag lyssnat på alla sommarpratare. De sommarpratare du nämner är inte mina favoriter. Hittills kanske jag minns namn som Thomas Sandell och Ingrid le Roux. Henne kan jag tänka mig lyssna på en gång till. På gymnasiet fick vi skriva hur våra liv skulle se ut när vi var 30 år. Jag skrev bland annat att jag skulle jobba med sjuka barn. Man och två barn skulle jag hA och ett tredje på väg. Jag har två gudbarn. Ett enastående program en tidigare säsong tycker jag var Malin Persson Giolito som jag lyssnade på flera gånger.

    Jag vet inte om det finns något program jag skulle kunna använda i undervisningen, kanske Ingrid le Roux för att jag skulle vilja lyssna på henne minst en gång till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s