Digital dystopi

Mina elever har lyssnat på Anders Hansens sommarprat, läst Savannen av Ray Bradbury och några artiklar om möjligheter och risker med digital teknik, samt sett…

… för att därefter skriva olika sorters argumenterande texter. Eleverna har resonerat om teknikens för- och nackdelar (vad några skribenter anser, hur de själva förhåller sig till digital teknik och hur digital teknik kan skildras i populärkultur). Ett gäng intressanta kortfilmer om digitalisering som också kan användas i sammanhanget följer här:

  1. ceciliapena74

    Åh vad bra! Jag var tvungen att rusa till biblioteket och låna novellsamlingen av Bradbury. Savannen var helt ny för mig, men vilken gripande text! Videon med Mobys musik fick mig att även tänka på En hjältes död av Lagerkvist. Jag kommer definitivt härma det här upplägget. Tack!

  2. anncathrinlif

    Som alltid, väldigt inspirerande temaförslag! Har använt några av de korta filmerna om mobilberoende och kopplat ihop dem med delar av Anders Hansens serie på SVT ”Din hjärna”. Vi (åk.9 och jag) har använt oss av post-it-övningar, diskuterat, kort-skrivit och detta ska sedan utmynna i en passande genretext. Så roligt, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s