OM MIG

Syfte med bloggen

Sprida idéer om hur digitala verktyg kan användas i undervisningen. Jag använder även bloggen för att mina elever ska få tillgång till sin planering och sitt lektionsunderlag. Samtidigt delar jag allt material i svenska som vi använder på Gäddgårdsskolan. Det är fritt fram att använda!

Om mig

Jag är lärare på Gäddgårdsskolan i Arboga och undervisar i svenska, år 7–9. Jag har också jobbat i flera år som klasslärare på låg- och mellanstadiet. Digitala verktyg och medier har varit mina arbetsredskap länge. Först publicerade jag elevernas arbeten i exempelvis tidningar och filmer. Numer blir det även bland annat lektionsplaneringar, elevutvärderingar och onlinearbeten på webben, samt tv, radio, film och webb som lektionsunderlag.

För mina elever publicerar jag pedagogiska planeringar i Google dokument. Delade dokument används i både i den formativa och summativa bedömningen. För att komma till planeringarna har jag skapat en enkel hemsida som eleverna använder som portal, www.gaddan.nu.

Ett arbetsområde pågår under tre-fyra veckor och ser ofta ut så här:

* Genomgångar och gemensamma övningar
* Eleven provar själv och tillsammans med andra
* Eleven visar vad den har lärt sig
* Jag kommer med tips och idéer hur eleven kan utvecklas (fortlöpande)

Lektionsbanken

Jag skapade Lektionsbanken och ansvarar för sajten. Det är en databas med lektioner av och för lärare. Flera av mina lektionsidéer finns publicerade på sajten. Gratis att ta del av!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s